vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 mei om 12:00

Wat is het toch jammer…!

Zondag 25 augustus

Beste Monique,

Na het volbrengen van de laatste opdracht volgde er een week rust. Ik heb dus niet getekend. Maar toen dat weekje niet-tekenen de volle zeven dagen bereikte, verlangde ik wel weer naar een volgende opdracht.

Helaas kwam er van alles tussen, waardoor het werk nog eventjes op zich liet wachten. Vrijdag betekende een dag vol spanningen. Het zat niet altijd even snor tussen mijn vader en mij. Zijn humeur liet te wensen over. Helaas kregen we onenigheid over een onbeduidend kleinigheidje. We raakten beiden uit ons doen. Het had geen zin meer met mijn vader te praten. Treurig trok ik me terug.

Gelukkig kwam kort daarna mijn moeder thuis na een bezoek aan de golfclub. Ik besloot hetgeen zich had voorgevallen, met haar te bepraten. Mijn moeder toonde alle begrip. Want ook zij ondervindt af en toe moeite met zijn wisselende stemming. We vermoeden dat mijn vader zich momenteel niet helemaal honderd procent voelt, gauw vermoeid is en af en toe moeite heeft met lopen. Even later kwam mijn vader binnen. Tot mijn opluchting bood hij keurig zijn excuses aan. Hij vond het zo jammer dat dit tussen ons gebeurd was!

Strubbelingen
Om verdere spanningen te voorkomen denk ik dat het verstandig is als we elkaar voorlopig even met rust laten. Echter, de strubbelingen doen zich niet alleen binnen de muren voor, ook de dagelijkse wandeling in het bos en langs de heide verloopt niet meer zo fijn als tijdens de afgelopen weken.
Wat is het toch ontzettend jammer dat de hitte en droogte zijn teruggekeerd! Ik baal er ontzettend van! In de middag krijgen vermoeidheid en lusteloosheid de overhand en ga ik maar op bed liggen.

We leken er net zo fijn van af te zijn, van de ongemakken die we in juli ondervonden. Hoe heerlijk dat augustus zulk ander weer bracht! Wat genoot ik buiten! De koelte en sappige buien waren een weldaad. En wat knapte de natuur ervan op!

Nu zijn we weer terug bij af. Hoe vroeg ik ook ga wandelen, de frisse ochtend blijkt slechts van beperkte duur. Algauw overvalt mij de opkomende warmte waardoor er van het wandelplezier weinig overblijft. Ook de natuur reageert hierop. De heide lijkt over het hoogtepunt van haar bloei heen te zijn, terwijl de aanvankelijk goed gevulde poelen allengs op beginnen te drogen. Elke dag is er steeds minder water en een aantal wandelpaden voelt weer droog en mul aan en op sommige stukken is het gewoon stoffig. Ik hoop in ’s hemelsnaam dat het einde hiervan gauw in zicht komt. Hier hebben we niks aan.

Toch maar gaan tekenen
Ondanks deze dissonant ben ik toch maar weer aan een nieuwe tekenopdracht begonnen. Het is zelfs een dubbele opdracht: twee tekeningen van hetzelfde woonhuis. Ik zal zowel de voor- als achterkant op papier zetten en dat is geen gemakkelijke opgave, want het dak met zijn vele, vele dakpannen is heus ingewikkeld. Omdat de woning ook nog eens schuin moet worden getekend, ontstaat in de dakpannen-in-perspectief een soort honingraatpatroon. Het is buitengewoon moeilijk om dat na te tekenen! Dat betekent dus dat ik me weer een poos flink moet concentreren!
Gisteren overigens zette ik de eerste lijnen op papier.

Het tekenwerk verloopt vooralsnog hap-snap. De heersende weersomstandigheden drukken helaas een grote negatieve stempel op me, waardoor ik niet lekker achtereen door kan tekenen.

Misschien moet ik de tekening voorzichtig opbouwen in de hoop dat ik er later helemaal in geraak.
Voor nu is het een kwestie van wachten op koeler weer en zal het tekenen me hopelijk beter vergaan.

Hartelijke groeten,

Kees

Kees en zijn ouders
Kees woont nu bij zijn ouders in het tuinhuis. Hij is een soort van verhuisd en dat is voor zowel Kees als zijn ouders ontzettend wennen. Gelukkig is er steeds meer begeleiding voor ouders en kinderen (hoe oud ook) met een beperking. Zo hebben ze bij Netwerk Rondom er een hele studie van gemaakt om het onthechtingsproces zo soepel mogelijk te laten gaan. Ook begeleiden ze ouders en aanverwanten met het omgaan met autisme.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.