vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

22 juni om 19:43

Werken als een molenpaard

Zoals men zaait, zo zal men oogsten: Kees is tevreden over een gemaaid gazon en tekening

Maandag 10 september 2018

Beste Monique,

Vraag: Hoe is het tekenen mij op maandag 10 september 2018 vergaan?

Antwoord: Het tekenen ging buitengewoon goed. Buitengewoon beter gezegd: de tekening is VOLTOOID!

Grote blijdschap dus. Ik bekeek het resultaat van mijn werkstuk dat mij de afgelopen weken zoveel zware inspanning had gekost. Het resultaat leidde tot opperste voldoening. Ik vond de tekening van het huis in Broek in Waterland een uiterst geslaagd werk geworden.

Hoewel ik er kort na voltooiing een foto van had genomen, kan ik deze nog niet online plaatsen. Ik wacht nog even de reactie van mijn klant af.

Verder bleef er genoeg tijd over om buiten te zijn. Vandaag was het gelukkig niet meer zo warm als zondag. Ik kon buiten allerlei nuttig werk verrichten. Het betekende wel flink ploeteren, want ik heb maar liefst twee gazonnen gemaaid! Eerst het gras om het huis van mijn ouders en ’s middags mijn eigen veldje.

Het maaien vormde geen gemakkelijke opgave. De machine liep stroef.

Het gras was ook zo hoog en dik geworden! Door de dauwdruppels die op de grassprieten zaten, bleven deze overal aan de machine kleven. Telkens moest ik de binnenkant van de maaier met schepje en harkje ‘grasvrij’ schrapen. Dikke korsten vielen er van af. Op het veld ontstonden hele hoopjes afgeschraapt gras. Na het krabbel ging ik er nog eens met de borstel langs met als resultaat dat ik de machine weer schoon kreeg.

Enfin, het lukte. Na al het zware werk te hebben verricht, keek ik met grote voldoening naar een aanzienlijk verzorgder uiterlijk van de tuin.

Op het laatst was ik moe en bezweet. Ik nam een douche en verkleedde me. Inmiddels was het tijd voor de middagthee. Met klassieke muziek zachtjes op de achtergrond, genoot ik van het thee-uurtje.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.