vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 12:04

Wie neemt de zorg van mijn kind over, als ik er niet meer ben?

Netwerk Rondom

Een netwerk rondom een kind met een beperking.

Dat is wat elke ouder zich voor zijn/haar kind wenst. Een netwerk waarmee ze de zorg voor hun kind kunnen delen, een netwerk dat betrokken is als ouders zelf een stapje terug moeten doen en een netwerk dat bijdraagt aan een goed leven voor de persoon met een beperking.
Dat is wat een aantal ouders van een (inmiddels) volwassen kind met een verstandelijke beperking voor ogen hadden toen zij zich bogen over de ‘wie neemt het van ons over, als wij het niet meer kunnen of er niet meer zijn’.

In 2008 richtte deze ouders Netwerk Rondom op, en ontwikkelde zijn het ZorgTestament, een instrument dat, aan de hand van 12 onderwerpen (‘domeinen’), het leven van uw kind met een (verstandelijke) beperking in kaart brengt. Met behulp van het ZorgTestament kunnen mensen in de omgeving van uw kind de zorg overnemen op het moment dat u zelf niet (meer) in staat bent om dat te doen.
Natuurlijk vult iedereen op zijn eigen manier de zorg in, maar het is fijn als diegenen die de zorg – al dan niet tijdelijk – overnemen zo veel mogelijk achtergrondinformatie hebben van zowel u als van uw kind.

Het ZorgTestament begint met ‘wie ben ik’ en eindigt met ‘wie ken ik’ en daartussen komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals werk en dagbesteding, maar ook juridische zaken en erfrecht. Naast praktische en formele zaken, zoals werk, juridische zaken en erfrecht, kun je ook de leuke dingen in kaart brengen, zoals dagbesteding. Bij het invullen van de 12 domeinen ontstaat een goed beeld van de persoon waarover het gaat. En dat vormt een goede basis voor het vormen van een sociaal netwerk.

Het ZorgTestament is als werkboek hier te downloaden. Geïnteresseerden kunnen – tegen betaling – ondersteuning vragen bij het opstellen van het document.

Daarnaast organiseert Netwerk Rondom workshops en bijeenkomsten. Deelnemers van de stichting krijgen korting op de workshops en maandelijks een nieuwsbericht. Het deelnemerschap kost € 25,- per jaar. Zie ook hier.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.netwerkrondom.nl


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.