vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

2 juli om 15:56

(09-’19) Winnen op de ouderavond

15 september 2019

Lief leven,

Ik moest afgelopen week naar de ouderavond van Nikki. Ze zit in de examenklas en ik ga nu voor het eerst in mijn leven alleen naar een ouderavond, op dezelfde dag als alle andere ouders. Wát een overwinning!

Ik was zelfs te vroeg en dat verdient echt een medaille! Terwijl ik koffie kreeg en zat te wachten, schoot mij een herinnering te binnen van een ouderavond van mezelf van vroeger. Als je jong bent, ben je natuurlijk ontzettend vatbaar voor wat anderen van jou of je ouders denken. Ik in ieder geval wel! Mijn moeder bijvoorbeeld, was al heel jong grijs. Ik vond dat vreselijk, omdat het leek alsof ze heel oud was.

Op die bewuste ouderavond fietsten m’n pa en ma naar mijn middelbare school. We woonden echt heel erg dichtbij. Het was drie keer struikelen, de hoek om en dan was je er. Mijn vader was daarbij ook nog eens een milieufreak. Zijn redenatie was altijd: ‘auto’s gebruik je alleen voor de lange afstanden’.

‘De suffe’
Ik dwaal weer af… Pa en ma waren dus op de fiets en het regende een beetje. Mijn moeder was geïrriteerd, omdat ze nat werd en toen gleed ze ook nog eens onderuit! Mijn vader, ‘de suffe’, fietste gewoon door en liet haar op de grond liggend achter!

Een tijdje later kwam mijn moeder kletsnat en  met een kapotte panty vol moddervlekken op haar beige regenjas (die waren toen erg in de mode by the way) op mijn ouderavond aan. Ik heb haar vervloekt! Ik snapte niet waarom  ze niet terug naar huis was gegaan om zich om te kleden. Maar ja, dat had ze niet gedaan omdat mijn vader was doorgereden en inmiddels zwaar geïrriteerd was geraakt door haar valpartij.

Net op tijd in lokaal
Opeens werd ik weer bij de les geroepen. We moesten bij de juiste mentor in de juiste klas aanwezig zijn, maar alhoewel Nikki me wel drie keer verteld had wie de beste man was en in welk lokaal ik moest zijn, was ik alle informatie alweer vergeten en had ik geen flauw idee waar ik zijn moest. Na enig rondvragen kwam ik nog net op  tijd in het juiste lokaal aan.

Eind goed, al goed! Om niks te vergeten heb ik voor de zekerheid allemaal foto’s gemaakt van het informatiebord. En daarna heb ik keurig netjes de hele avond uitgezeten.

Nikki zit in haar eindexamenjaar dus… Poeh wat gaat de tijd snel!

❤  Karin

 

Hoe ervaren jullie de ouderavonden van je kind, of van jezelf?

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.