vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

10 augustus om 16:37

Zomerslaapje

Zaterdag 1 augustus 2020

Beste Monique,

Sinds de vreselijke tandartsbehandeling heb ik niets meer van me laten horen. In eerste instantie heb ik gedurende de hele julimaand intensief gewerkt aan een enorme opdracht, zeg maar gerust een mega-opdracht.

Ik moest namelijk een kolossaal Jugendstil-huis tekenen.

De Opdracht vergde zo’n uitzonderlijke inspanning dat ik nauwelijks meer weg te branden was van het papier. Zó geconcentreerd was ik! Van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag werkte ik met uiterste precisie dat huis zo mooi en natuurgetrouw uit op papier.

Zoal het oneindig grote metselwerk en de strakke raamkozijnen waar geen lijntje van mocht afwijken, bezorgden me soms hoofdbrekens. Zelfs wat zich om het huis bevond, vond ik een berezware opgave om na te tekenen. Alles luisterde bijzonder nauw.

Maar na bijna drie weken monnikenwerk te hebben verricht, is het me zowaar gelukt. Ik vind het resultaat werkelijk prachtig geworden en ben er dan ook behoorlijk trots op.

Gelukkig hebben de weersomstandigheden voortreffelijk meegewerkt, want in de weken, gedurende welke ik aan de tekening werkte, was het niet te warm en deed het licht buiten prettig aan. Zo werd ik niet geplaagd door een al te felle zon.

Hoe mooi de tekening ook is, helaas mag ik deze van mijn klant (nog) niet online plaatsen, omdat hij zo min mogelijk ruchtbaarheid wil hebben in de social media als het gaat om privacy en daar valt Facebook ook onder.

De tekening is daarnaast een verrassing voor degene die het werkstuk in ontvangst zal nemen.

In het algemeen ben ik erg blij dat de tekening af is. Ik ben namelijk zeer vermoeid geraakt van het zware werk en bij vlagen voel ik me  zelfs een beetje depressief. Ik bevind me als het ware in het luchtledige, een vacuüm dat vaker optreedt na een periode van hartstochtelijk tekenen. Ja, wat nu?, denk ik dan.

’s Avonds krijgt de vermoeidheid pas echt de overhand en kruip ik op tijd mijn bed in. Ik denk ook dat het weer mijn gemoedsstemming een terugslag heeft gegeven. Ik vind het hoogst onaangenaam warm buiten en het schelle zonlicht maakte alles nog eens extra onplezierig. Ik wacht op koele dagen die weer voor een vertrouwd dagelijks leven kunnen zorgen.

Dus voorlopig zal ik even niet tekenen en ga nu een lekker zomerslaapje houden.

Hartelijke groeten,

Kees

Waar brengen jullie de zomer door? Laat het weten in de comments!


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken