vergrootglas
arrow

Over dit platform

Welkom op ons spiksplinter nieuwe platform! Hier kun je terecht voor al het moois dat Doclines te bieden heeft: ingrijpende documentaires, video’s en blogs, vlogs en brieven – alles staat overzichtelijk op één platform. Daarnaast kun je op het nieuwe platform direct deelnemen aan de impactcampagnes rondom de verhalen, doneren aan crowdfundings of in contact komen met andere betrokkenen en lotgenoten.

Doclines is een platform dat door middel van creatieve concepten sociale vraagstukken in beweging wil brengen. We geven elk issue een gezicht door middel van een verhaal – een story met personages – omdat we erin geloven dat je met een goed verteld (beeld)verhaal mensen kan raken, engageren en verbinden.

Van film tot foto, animatie en muziek, en van tweets tot live-chats, debat en tentoonstellingen; we gebruiken iedere vorm van media om onze stories zo krachtig en indringend mogelijk te vertellen. Het stelt ons in staat een vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.

We bieden ons publiek daarbij de mogelijkheid om aan een verhaal deel te nemen door een story te liken en te delen of de personages of een van onze impactdoelen te steunen. Door middel van onze storytelling brengen we werelden bij elkaar – van jong tot oud, van traditioneel tot innovatief, nationaal tot (inter)nationaal – en bieden we geïnteresseerden een omgeving aan waar zij terecht kunnen als zij door een story geraakt zijn.

Doclines vervaagt zo de grenzen tussen traditionele en innovatieve mediavormen en legt daarbij nieuwe verbindingen aan tussen kunst, storytelling, engagement, sociale vraagstukken, publiek en makers.

Het nieuwe platform is mede mogelijk gemaakt door HandicapNL, waarmee Doclines een langdurige samenwerking is aangegaan rondom ons thema Autisme. Meer weten? Klik dan hier.

Benieuwd naar de missie van Doclines? Klik dan hier.