vergrootglas
arrow

uitgelichte afbeelding

Autisme: Kees

Kees is het gezicht rondom het thema Autisme. Met Kees als voorbeeld wil Doclines laten zien wat het betekent om autistisch te zijn. Rondom Kees heeft Doclines meerdere storytellings ontwikkeld waarmee we het thema onder de aandacht willen brengen bij een landelijk publiek.

De ouders van Kees sloegen het advies van de dokter in de wind, en weigerden hem in een inrichting te stoppen.

Zo legt Kees autisme uit:

Autisme kent twee kanten. Aan de ene kant wil je als mens met autisme altijd alleen zijn. Het is dan ook een zeer zware inspanning en voortdurende strijd om mij een beetje te kunnen aanpassen en het leven draaglijk te maken in een omgeving.

Maar aan de andere kant is het soms ook heerlijk om autistisch te zijn, want ik kan mijn fantasie eindeloos laten gaan, en dankzij mijn grote inbeeldingsvermogen kan ik mijn creativiteit ontplooien. Dan heb ik opeens een gelukzalig gevoel dat anderen niet kunnen hebben.” – Kees Momma in Trainman (1998)

 

Toen Kees werd geboren, was er weinig bekend over autisme. De diagnose van de artsen was ‘zwakzinnig’ en hun advies luidde om Kees op te laten nemen in een inrichting. Zijn ouders sloegen dit advies in de wind en kozen echter hun eigen weg. Ze namen Kees mee naar huis, waar ze zelf voor hem gingen zorgen. Tot op de dag van vandaag.

Met behulp van meeslepende documentaires zoals, Het beste voor Kees, jaagt Doclines het thema aan, raken wij mensen in het hart en zetten we hen aan bij te dragen aan betekenisvolle maatschappelijke vooruitgang.

Ben je op zoek naar meer informatie over autisme op het gebied van onder meer zorg, onderwijs, werk en huisvesting? Hier vindt je een overzicht van landelijke instanties waarbij u terecht kunt voor meer informatie of hulp.

Voor het thema Autisme is Doclines een meerjarige samenwerking aangegaan met HandicapNL. HandicapNL zet zich in voor mensen met een handicap en steunt organisaties/ projecten die mensen met een handicap helpen om sterker te staan.

HandicapNL is een officieel Goed Doel met CBF-keurmerk en ANBI-status.

Momenteel zijn we bezig met Kees vliegt uit, het vervolg op Het beste voor Kees, waarin de voortgang van het losmakingsproces tussen Kees en zijn ouders wordt gevolgd.

Om de film te voltooien, heeft Doclines een crowdfundcampagne opgezet met HandicapNL. Donateurs komen in aanmerking voor een uitnodiging voor de premiere van Kees vliegt uit in de Johan Cruijff ArenA!

Wil je meedoen?